Hrvatska Ujedinjena Stranka

Forum Hrvatske Ujedinjene Stranke!
 
Početna stranicaPočetna stranica  GalleryGallery  RegistracijaRegistracija  Login  

Share | 
 

 MANIFESTO HUS-a

Go down 
Autor/icaPoruka
Borg Master
Admin
Borg Master

Male
Broj postova : 179
U stvarnosti sam iz : Sisak
ER lokacija : North Dalmatia
Registration date : 06.02.2009

PostajNaslov: MANIFESTO HUS-a   18.02.09 1:22

Manifesto o društvu

Hrvatska Ujedinjena Stranka je po svome smjer liberalna, i tako provodi svoje ciljeve. Zalaže se za potpunu demokraciju u Hrvatskom društvu. Svaki građanin eHrvatske je potpuno jednak, to se računa i na strance u Hrvatskoj.
Hrvatska Ujedinjena Stranka će se boriti protiv bilo kakve diskrinikacije ili vrijeđanje drugog stanovnika eHrvatske.
Hrvatska Ujedinjna Stranka ne želi da se eRepublik povezuje sa stvarnim životom, vjera, rasne i druge pripadnosti u stvarnom svijetu ne smiju biti povezane sa eRepublikom. Također sloboda govora nije upitna, svaki građanin eHrvatske ima pravo na svoj glas i prijedlog.
Hrvatska Ujedinjena Stranka će se oštro boriti protiv varalica, na bilo koji način varanja. Svatko tko bude bio uhvaćen da vara na neki način, biti će prijavljen administratoru igre.
Hrvatski jezik je glavni i osnovni jezik u eRepubliku. Jedini sekundarni jezik u potrebama kada je zaista potreban je engleski. Kako piše i u statutu eHrvatske, drugi jezici u hrvatskim medijama neće biti dopušteni.
HUS će se boriti protiv spama, vrijedanja i sličnih "zločina" u eHrvatskim medijama. Sredstva protiv toga se neće birati, svi članci moraju biti poučni za svakog igrača.
Hrvatska Ujedinjna Stranka će se boritit za snažan natalitet u Hrvatskom društvu, kroz promaciju igru, također Hrvatska Ujedinjna Stranka će se boriti da što manje bude neaktivnih članova.
Politički manifesto

Hrvatska Ujedinjna Stranka je stranka desnog centra.
Hrvatska Ujedinjna Stranka je demokratska stranka, sve stranke moraju sudjelovati u radu države ako to žele.
U slučaju kada HUS pobijedi na izborima, vlada će biti sastavljena demokratski, mnoge pozicije će biti podijeljene ljudiima iz drugih stranka.
Hrvatska Ujedinjna Stranka vjeruje može biti sloga između svih stranaka izmežu svih stranka.
HUS će se boriti protiv neutemeljnog napada na bilo koju stranku, rasprave su dozvoljene.
Političi takeover nisu dozvoljeni. HUS će se protiv toga oštro boriti ukoliko se to pokuša napraviti u eHrvatskoj.
Jedini cilj HUS-a je da se eHrvatska unaprijedi, time se dijeluje politički, te zato HUS vjeruje da su za to potrebni svi dobrovljni aktivni članovi, iz svih stranka.
HUS podržava sve političke smjerove drugih stranka, i svaka je stranka priznata ako djeluje za boljitak eHrvatske.
HUS će se svim silama boriti protiv bilo kakvog varanja na bilo kojim izborima.
HUS ne podržava imena stranka u eRepubliku da budu ista kao i u stvarnom svijetu, iako se tu ništa ne može, cilj je izbjeći povezanost stvarnog svijeta sa eRepublikom također i moguće svađe.
HUS se zalaže na dodavanje novih zemalja u eRepubliku.Ekonomski manifesto HUSa

Osnovna načela i stajališta:
Načelo slobodnog tržišta i poduzetničke slobode-protivimo se većini oblika planske ekonomije izuzev slučaja otvaranja trening tvrtki. Svaki igrač tj. poduzetnik ima potpunu slobodu otvaranja, vođenja, prodaje i zapošljavanja ljudi. Tržište funkcionira potpuno slobodno i neovisno bez državnih intervencija, jedino djelovanje države na tržište je sprječavanje nepravilnosti i održavanje stabilnosti domaće valute. Svaki poduzetnik je odgovoran za svoju tvrtku i prije otvaranja treba dobro istražiti tržište kako nebi došlo do stvaranja neravnoteže na tržištu. Temelj našeg stava je kapitalističko opredjeljenje, sa izraženom socijalnom crtom i brigom o radnicima, te djelovanje na principu zakona ponude i potražnje. Crno tržište će se pokušati spriječiti koliko je to moguće jer jako oštećuje ekonomiju.

Općenito o tržišnim planovima:
a) tržište roba i usluga država će sprječavati monopole i oligopole ako utvrdi da su štetni za ekonomiju i nisu pravedni prema potrošačima. Teži se ravnoteži u svakom sektoru, pošto je tržište slobodno, država se neće upuštati i spašavanje tvrtki koje su suvišne i neće refinancirati sektore koje se prošire previše. Što se refinanciranja i subvencija tiče, država će pomoći intervencijom u slučaju bilo kakvih oblika manjkova i to uključivanjem državnih tvrtki, gdje i kolko je to potrebno, na tržište.
b) Tržište rada- ovo je najdelikatnije poglavlje jer o tržištu rada, broju i produktivnosti radne ovise svi faktori proizvodnje. Zalažemo se poštovanje i pošteno plaćanje radnika koji to zaslužuju sprječavat će se svaka mogućnost iskorištavanja radne snage kao i prevelike plaće koje mogu, kako smo i sami vidjeli, destabilizirati državnu ekonomiju. Ako će biti potrebno, mogućnost prekvalifikacije i upucivanje radnika u određene sektore u slučaju nužde je otvorena kako bi se spriječili manjkovi i neravnoteža.
c) Uvoz/Izvoz-naravno, zalažemo se za poticanje izvoza prekomjernih proizvoda i sprječavanja uvoza robe i usluga koje sami možemo proizvesti. Glavni instrument zažštite domaćeg tržišta od nepotrebnog uvoza je porez na uvoz koji će se u sektorima gdje uvoz nije potreban odrediti na 99%. Jedini uvoz koji će se poticati je ovoz sirovina koje nemamo i to po mogućnosti od tvrtki u vlasništvu hrvata, maksimalno će se zaštiti domaći resursi (drvo i žito) gdje će se nastojati potpuno eliminirati uvoz. Država će nuditi ulogu posrednika pri nabavi resursa (raw materialsa) poduzetnicima koji to traže te će nuditi savjete i upute. Što se izvoza tiče, naj prospektnijim tvrtkama će se pomoći oko kupovina licenci i država će pomagati u obliku direktnih subvencija i zajmova.
Fiskalna politika-zalažemo se za niske poreze u osnovnim sektorima i nešto više u sektorima koji se smatraju neosnovnim tj. luksuzna dobra (kuće, oružja), u tim sektorima porezna stopa bi bila 10% dok u ostalima najviše 5% a u najvažnijim će se primjenjivat nulta stopa. Bolnice i obrambeni sustavi su specifični tako kod njih porezna stopa nije jako važna. U slučaju prenaučenosti nekog sektora, otvorena je mogućnost podizanja poreza na dohodak u ekstremnim slučajevima. Država će se instrumentima fiskalne politike koristiti interventno i po potrebi, samo u izvanrednim stanjima, u ostalim slučajevima, porezi neće igrati značajniju ulogu niti će ih država u bilo kojem smislu zlorabiti.
Monetarna politika-glavni državni instrument kontroliranja valute je HNB, zalažemo se da se zadržava stopa od 55-60 HRK za 1 GOLD. Također, HNB će na tržištu novca djelovati isključivo interventno u slučajevima prekomjerne inflacije ili deflacije. HNB bi imao zalihu svih svjetskih deviza kako bi građanima Hrvatske mogao zamijeniti valute po povoljnim uvjetima. Guverner HNBa je Predsjednik države koji će sam odrediti savjetnike. Također, otvorena je mogućnost davanja zajmova od strane HNBa ambicioznim poduzetnicima (za otvaranje ili sanacije tvrtke) pod uvjetom da primatelj zajma potpiše ugovor sa državom, kamatna stopa bi bila slikovita.
Wellness-vrlo bitna varijabla koja ima moć drastično povećati ili smanjiti BDP. Zalažemo se za otvaranje transparentih organizacija pod okriljem Ministarstva Zdravstva, iako zdravstvo na prvi pogled nije vezano za ekonomiju, ono ima veću ulogu u ekonomiji nego što mnogo ljudi misli. Država bi otkupljivala giftove od domaćih tvrtki i djelila ih onima kojima su najpotrebniji pod jednim uvjetom, da su igrači aktivni. Ovo pomaže i gift sektoru i građanima stoga smatramo da je ovo jako važno.Manifesto o Vanjskoj politici

HUS će održavati dobre veze sa ATLANTISom i sa svim članicama ATLANTISa. MPPovi (mutal protection pact) će biti potpisavan jedino sa članicama ATLANTISa radi vlastite sigurnosti eHrvatske. Izuzeci su ako treba braniti neku neutralnu članicu koja je napadnuta od protivničkog saveza. HUS će štiti interse ATLANTISa, samim time i interese eHrvatske.
HUS će održavati dobrosusjedske odnose sa svim zemljama koje graniče sa eHrvatskom. HUS vjeruje da se dobrosusjedi odnosi mogu održati, bez obzira na savez kojoj te zemlje pripadaju.
U slučaju napada neke zemlje na našu eHrvatsku, HUS će se svim raspoloživim snagama boriti za sigurnost naše zemlje, svim legalnim silama će se braniti naša domovina.
HUS ne želi provoditi agresiju na druge zemlje, izuzeci su ako je potrebno za interese saveza, samim time i interse naše zemlje. Osnovni razlog nesprovođenja agresije je to što trenutno naša zemlja to financijski nije u stanju izdržati.
Cilj HUS-a je da se istreniraju vojnici na drugim svjetskim ratištima, kako bi naša eHrvatska imala sposobnu i jaku vojsku u slučaju napada na eHrvatsku.
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1248741
 
MANIFESTO HUS-a
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Hrvatska Ujedinjena Stranka :: Dobrodošli :: Hrvatska Ujedinjena Stranka-
Forum(o)Bir: