Hrvatska Ujedinjena Stranka

Forum Hrvatske Ujedinjene Stranke!
 
Početna stranicaPočetna stranica  GalleryGallery  RegistracijaRegistracija  Login  

Share | 
 

 Glasnik HUSa

Go down 
Go to page : 1, 2  Next
Autor/icaPoruka
Borg Master
Admin
Borg Master

Male
Broj postova : 179
U stvarnosti sam iz : Sisak
ER lokacija : North Dalmatia
Registration date : 06.02.2009

PostajNaslov: Glasnik HUSa   17.02.09 21:15

Kako je HUS rasporedio svoje clanove na razne zadatke opet u brzom vremenu formiran je manifest stranke koji smo odlucili predstaviti pucanstvu eHrvatske.
Dragi citatelji te nasi pretplatnici zelimo vam prikazati svoj nacin razmisljanja i program koji cemo predstaviti pred Vas i nas. Takodjer sve gradjane eHrvatske koji trenutno nisu u niti jednoj stranci a u mogucnosti su i voljni su pristupiti stranci molimo da isto i ucine. Naravno da ovdije ukazujemo na nasu stranku a razlog zbog kojeg bi mogli doci bio bi predstavljanje naseg programa.


Manifesto o društvu

Hrvatska Ujedinjena Stranka je po svome smjer liberalna, i tako provodi svoje ciljeve. Zalaže se za potpunu demokraciju u Hrvatskom društvu. Svaki građanin eHrvatske je potpuno jednak, to se računa i na strance u Hrvatskoj.
Hrvatska Ujedinjena Stranka će se boriti protiv bilo kakve diskriminacije ili vrijeđanje drugog stanovnika eHrvatske.
Hrvatska Ujedinjena Stranka ne želi da se eRepublik povezuje sa stvarnim životom, vjera, rasne i druge pripadnosti u stvarnom svijetu ne smiju biti povezane sa eRepublikom. Također sloboda govora nije upitna, svaki građanin eHrvatske ima pravo na svoj glas i prijedlog.
Hrvatska Ujedinjena Stranka će se oštro boriti protiv varalica, na bilo koji način varanja. Svatko tko bude bio uhvaćen da vara na neki način, biti će prijavljen administratoru igre.
Hrvatski jezik je glavni i osnovni jezik u eRepubliku. Jedini sekundarni jezik u potrebama kada je zaista potreban je engleski. Kako piše i u statutu eHrvatske, drugi jezici u hrvatskim medijama neće biti dopušteni.
HUS će se boriti protiv spama, vrijedanja i sličnih "zločina" u eHrvatskim medijama. Sredstva protiv toga se neće birati, svi članci moraju biti poučni za svakog igrača.
Hrvatska Ujedinjna Stranka će se boriti za snažan natalitet u Hrvatskom društvu, kroz promaciju igre, također Hrvatska Ujedinjena Stranka će se boriti da što manje bude neaktivnih članova.
Politički manifesto

Hrvatska Ujedinjena Stranka je stranka desnog centra.
Hrvatska Ujedinjena Stranka je demokratska stranka, sve stranke moraju sudjelovati u radu države ako to žele.
U slučaju kada HUS pobijedi na izborima, vlada će biti sastavljena demokratski, mnoge pozicije će biti podijeljene ljudima iz drugih stranaka.
Hrvatska Ujedinjena Stranka vjeruje može biti sloga između svih stranaka izmežu svih stranaka.
HUS će se boriti protiv neutemeljnog napada na bilo koju stranku, rasprave su dozvoljene.
Političi takeover nisu dozvoljeni. HUS će se protiv toga oštro boriti ukoliko se to pokuša napraviti u eHrvatskoj.
Jedini cilj HUS-a je da se eHrvatska unaprijedi, time se djeluje politički, te zato HUS vjeruje da su za to potrebni svi dobrovljni aktivni članovi, iz svih stranaka.
HUS podržava sve političke smjerove drugih stranka, i svaka je stranka priznata ako djeluje za boljitak eHrvatske.
HUS će se svim silama boriti protiv bilo kakvog varanja na bilo kojim izborima.
HUS ne podržava imena stranka u eRepubliku da budu ista kao i u stvarnom svijetu, iako se tu ništa ne može, cilj je izbjeći povezanost stvarnog svijeta sa eRepublikom također i moguće svađe.
HUS se zalaže na dodavanje novih zemalja u eRepubliku.Ekonomski manifesto HUSa

Osnovna načela i stajališta:
Načelo slobodnog tržišta i poduzetničke slobode-protivimo se većini oblika planske ekonomije izuzev slučaja otvaranja trening tvrtki. Svaki igrač tj. poduzetnik ima potpunu slobodu otvaranja, vođenja, prodaje i zapošljavanja ljudi. Tržište funkcionira potpuno slobodno i neovisno bez državnih intervencija, jedino djelovanje države na tržište je sprječavanje nepravilnosti i održavanje stabilnosti domaće valute. Svaki poduzetnik je odgovoran za svoju tvrtku i prije otvaranja treba dobro istražiti tržište kako nebi došlo do stvaranja neravnoteže na tržištu. Temelj našeg stava je kapitalističko opredjeljenje, sa izraženom socijalnom crtom i brigom o radnicima, te djelovanje na principu zakona ponude i potražnje. Crno tržište će se pokušati spriječiti koliko je to moguće jer jako oštećuje ekonomiju.

Općenito o tržišnim planovima:
a) tržište roba i usluga država će sprječavati monopole i oligopole ako utvrdi da su štetni za ekonomiju i nisu pravedni prema potrošačima. Teži se ravnoteži u svakom sektoru, pošto je tržište slobodno, država se neće upuštati i spašavanje tvrtki koje su suvišne i neće refinancirati sektore koje se prošire previše. Što se refinanciranja i subvencija tiče, država će pomoći intervencijom u slučaju bilo kakvih oblika manjkova i to uključivanjem državnih tvrtki, gdje i kolko je to potrebno, na tržište.
b) Tržište rada- ovo je najdelikatnije poglavlje jer o tržištu rada, broju i produktivnosti radne ovise svi faktori proizvodnje. Zalažemo se poštovanje i pošteno plaćanje radnika koji to zaslužuju sprječavat će se svaka mogućnost iskorištavanja radne snage kao i prevelike plaće koje mogu, kako smo i sami vidjeli, destabilizirati državnu ekonomiju. Ako će biti potrebno, mogućnost prekvalifikacije i upucivanje radnika u određene sektore u slučaju nužde je otvorena kako bi se spriječili manjkovi i neravnoteža.
c) Uvoz/Izvoz-naravno, zalažemo se za poticanje izvoza prekomjernih proizvoda i sprječavanja uvoza robe i usluga koje sami možemo proizvesti. Glavni instrument zaštite domaćeg tržišta od nepotrebnog uvoza je porez na uvoz koji će se u sektorima gdje uvoz nije potreban odrediti na 99%. Jedini uvoz koji će se poticati je ovoz sirovina koje nemamo i to po mogućnosti od tvrtki u vlasništvu Hrvata, maksimalno će se zaštiti domaći resursi (drvo i žito) gdje će se nastojati potpuno eliminirati uvoz. Država će nuditi ulogu posrednika pri nabavi resursa (raw materialsa) poduzetnicima koji to traže te će nuditi savjete i upute. Što se izvoza tiče, najprospektnijim tvrtkama će se pomoći oko kupovina licenci i država će pomagati u obliku direktnih subvencija i zajmova.
Fiskalna politika-zalažemo se za niske poreze u osnovnim sektorima i nešto više u sektorima koji se smatraju neosnovnim tj. luksuzna dobra (kuće, oružja), u tim sektorima porezna stopa bi bila 10% dok u ostalima najviše 5% a u najvažnijim će se primjenjivat nulta stopa. Bolnice i obrambeni sustavi su specifični tako kod njih porezna stopa nije jako važna. U slučaju prenaučenosti nekog sektora, otvorena je mogućnost podizanja poreza na dohodak u ekstremnim slučajevima. Država će se instrumentima fiskalne politike koristiti interventno i po potrebi, samo u izvanrednim stanjima, u ostalim slučajevima, porezi neće igrati značajniju ulogu niti će ih država u bilo kojem smislu zlorabiti.
Monetarna politika-glavni državni instrument kontroliranja valute je HNB, zalažemo se da se zadržava stopa od 55-60 HRK za 1 GOLD. Također, HNB će na tržištu novca djelovati isključivo interventno u slučajevima prekomjerne inflacije ili deflacije. HNB bi imao zalihu svih svjetskih deviza kako bi građanima Hrvatske mogao zamijeniti valute po povoljnim uvjetima. Guverner HNBa je Predsjednik države koji će sam odrediti savjetnike. Također, otvorena je mogućnost davanja zajmova od strane HNBa ambicioznim poduzetnicima (za otvaranje ili sanacije tvrtke) pod uvjetom da primatelj zajma potpiše ugovor sa državom, kamatna stopa bi bila slikovita.
Wellness-vrlo bitna varijabla koja ima moć drastično povećati ili smanjiti BDP. Zalažemo se za otvaranje transparentih organizacija pod okriljem Ministarstva Zdravstva, iako zdravstvo na prvi pogled nije vezano za ekonomiju, ono ima veću ulogu u ekonomiji nego što mnogo ljudi misli. Država bi otkupljivala giftove od domaćih tvrtki i djelila ih onima kojima su najpotrebniji pod jednim uvjetom, da su igrači aktivni. Ovo pomaže i gift sektoru i građanima stoga smatramo da je ovo jako važno.Manifesto o Vanjskoj politici

HUS će održavati dobre veze sa ATLANTISom i sa svim članicama ATLANTISa. MPPovi (mutal protection pact) će biti potpisavan jedino sa članicama ATLANTISa radi vlastite sigurnosti eHrvatske. Izuzeci su ako treba braniti neku neutralnu članicu koja je napadnuta od protivničkog saveza. HUS će štititi interese ATLANTISa, samim time i interese eHrvatske.
HUS će održavati dobrosusjedske odnose sa svim zemljama koje graniče sa eHrvatskom. HUS vjeruje da se dobrosusjedski odnosi mogu održati, bez obzira na savez kojoj te zemlje pripadaju.
U slučaju napada neke zemlje na našu eHrvatsku, HUS će se svim raspoloživim snagama boriti za sigurnost naše zemlje, svim legalnim silama će se braniti naša domovina.
HUS ne želi provoditi agresiju na druge zemlje, izuzeci su ako je potrebno za interese saveza, samim time i interse naše zemlje. Osnovni razlog nesprovođenja agresije je to što trenutno naša zemlja to financijski nije u stanju izdržati.
Cilj HUS-a je da se istreniraju vojnici na drugim svjetskim ratištima, kako bi naša eHrvatska imala sposobnu i jaku vojsku u slučaju napada na eHrvatsku.


Jos bi se samo htjeli osvrnuti na clanak koji je osvanuo na nasim prostorima a to je clanak o eSrbiji. Zao nam je sto moramo citati za takve poteze koji se dogadjaju te koji ce se dogadjati na tim prostorima. Kako ne gajimo osjecaje da smo bili uvrijedjeni sa optuzbama koje ste iznjeli na nas racun te na racun naseg predsjednika ogorceni smo sistemom koji se odvija u nasoj susjednoj drzavi te mali brojem aktivnih ljudi. Trenutno je situacija takva da se ogradjujemo od ikakvih mogucih poteza prema eSrbiji te molimo sve ljude koji su u mogucnosti i zeljni da nam se pridruze u Hrvatskoj Ujedinjenoj Stranci. Sve clanove koji jesu u nasoj stranci a nisu registrirani na forumu molimo da se prikljuce na isti te da se prikljuce i na chat-u stranke. Jos jednom cemo ponoviti link foruma: http://erephus.forumcroatian.com/forum.htm. Link chata pronaci cete na forumu stranke. Prikljucite se forumu i pogledajte detaljnije programe stranke te sam nacin funkcioniranja stranke.

HUS zna kako - Saznajte i Vi

Borg Master


eto zanima me sto mislite i da li je to vrijedno postati za clanak


Zadnja promjena: Borg Master; 18.02.09 0:42; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1248741
JuniorSoprano
Poštar XD
Poštar XD
JuniorSoprano

Broj postova : 196
Age : 31
ER lokacija : South Dalmatia
Registration date : 05.02.2009

PostajNaslov: Re: Glasnik HUSa   17.02.09 22:23

odlicno!
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/174801
HrvojeZ
Dosta aktivan Čika
Dosta aktivan Čika
HrvojeZ

Male
Broj postova : 106
U stvarnosti sam iz : Slavonija
ER lokacija : Slavonia
Registration date : 15.02.2009

PostajNaslov: Re: Glasnik HUSa   17.02.09 22:32

Huh, načitao sam se. Ali svaka čast! I love you
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1248603
Borg Master
Admin
Borg Master

Male
Broj postova : 179
U stvarnosti sam iz : Sisak
ER lokacija : North Dalmatia
Registration date : 06.02.2009

PostajNaslov: Re: Glasnik HUSa   17.02.09 22:33

ma ja sam stavio samo pocetak i kraj .. manifesto su pisali drugi
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1248741
Child Of Decadence
Polako napreduje...
Polako napreduje...
Child Of Decadence

Broj postova : 65
Registration date : 12.02.2009

PostajNaslov: Re: Glasnik HUSa   17.02.09 23:37

malo uredi pravopisne greške, stavi onaj vodoravni banner na početak članka...
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Borg Master
Admin
Borg Master

Male
Broj postova : 179
U stvarnosti sam iz : Sisak
ER lokacija : North Dalmatia
Registration date : 06.02.2009

PostajNaslov: Re: Glasnik HUSa   17.02.09 23:48

vodoravni ? pa nije on za novine
za novine je ljepsi onaj baner sto stoji vertikalno
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1248741
Child Of Decadence
Polako napreduje...
Polako napreduje...
Child Of Decadence

Broj postova : 65
Registration date : 12.02.2009

PostajNaslov: Re: Glasnik HUSa   17.02.09 23:52

mislio sam ovako nešto, ali pogledaj kako najbolje odgovara...
Kako je HUS rasporedio svoje clanove na razne zadatke opet u brzom vremenu formiran je manifest stranke koji smo odlucili predstaviti pucanstvu eHrvatske....
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Sucko
BOSS 4ever
BOSS 4ever
Sucko

Broj postova : 241
Registration date : 07.02.2009

PostajNaslov: Re: Glasnik HUSa   17.02.09 23:53

I ja mislim da je taj dobar, i stavite na kraj i na pocetak clanka!
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Borg Master
Admin
Borg Master

Male
Broj postova : 179
U stvarnosti sam iz : Sisak
ER lokacija : North Dalmatia
Registration date : 06.02.2009

PostajNaslov: Re: Glasnik HUSa   17.02.09 23:54

ovaj horizontalni ?
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1248741
Borg Master
Admin
Borg Master

Male
Broj postova : 179
U stvarnosti sam iz : Sisak
ER lokacija : North Dalmatia
Registration date : 06.02.2009

PostajNaslov: Re: Glasnik HUSa   17.02.09 23:55

child od kud ti pravo da brises moj post ?
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1248741
Child Of Decadence
Polako napreduje...
Polako napreduje...
Child Of Decadence

Broj postova : 65
Registration date : 12.02.2009

PostajNaslov: Re: Glasnik HUSa   17.02.09 23:56

koji post sam ja obrisao Laughing
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Borg Master
Admin
Borg Master

Male
Broj postova : 179
U stvarnosti sam iz : Sisak
ER lokacija : North Dalmatia
Registration date : 06.02.2009

PostajNaslov: Re: Glasnik HUSa   17.02.09 23:57

Reply na tvoj post o brisanju djela teksta o eSrbiji
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1248741
Child Of Decadence
Polako napreduje...
Polako napreduje...
Child Of Decadence

Broj postova : 65
Registration date : 12.02.2009

PostajNaslov: Re: Glasnik HUSa   17.02.09 23:59

sori, to nisam bio ja niti sam to vidio, predomislio sam se u vezi tog u eSrbiji i izbrisao svoj komentar, ali tvoj nisam ni taknuo...

moguće da ti nije prihvatilo jer sam ja izbrisao taj dio prije tvog posta...
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Borg Master
Admin
Borg Master

Male
Broj postova : 179
U stvarnosti sam iz : Sisak
ER lokacija : North Dalmatia
Registration date : 06.02.2009

PostajNaslov: Re: Glasnik HUSa   18.02.09 0:00

prihvatio ga je prihvatio
sto mislis da sam mutavela ?
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1248741
Child Of Decadence
Polako napreduje...
Polako napreduje...
Child Of Decadence

Broj postova : 65
Registration date : 12.02.2009

PostajNaslov: Re: Glasnik HUSa   18.02.09 0:01

a da jednostavno napišeš opet? neda mi se opet s tim teorijama zavjere...
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Borg Master
Admin
Borg Master

Male
Broj postova : 179
U stvarnosti sam iz : Sisak
ER lokacija : North Dalmatia
Registration date : 06.02.2009

PostajNaslov: Re: Glasnik HUSa   18.02.09 0:04

najzalosnije je sto se tocno ne sjecam sto sam napisao Sad

ali prijatelju nije u redu ... Evil or Very Mad

sto bi rekao nas slavni predsjednik imas ZUTI karton od mene

a sto se tice zavjere ne lupetaj nebuloze o tome ... cjelo vrijeme sam govorio da treba pricekati i vidjeti sto imas za reci ...


Zadnja promjena: Borg Master; 18.02.09 0:06; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : edit dodana zavjera)
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1248741
Child Of Decadence
Polako napreduje...
Polako napreduje...
Child Of Decadence

Broj postova : 65
Registration date : 12.02.2009

PostajNaslov: Re: Glasnik HUSa   18.02.09 0:07

ajde ne seri Smile

možda te netko jednostavno zajebava. uostalom član si uprave i reci da ti daju vijećničke ovlasti na forumu... pa radi šta te volja.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Borg Master
Admin
Borg Master

Male
Broj postova : 179
U stvarnosti sam iz : Sisak
ER lokacija : North Dalmatia
Registration date : 06.02.2009

PostajNaslov: Re: Glasnik HUSa   18.02.09 0:07

imam ih ali ih ne koristim
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1248741
Child Of Decadence
Polako napreduje...
Polako napreduje...
Child Of Decadence

Broj postova : 65
Registration date : 12.02.2009

PostajNaslov: Re: Glasnik HUSa   18.02.09 0:10

[ Članovi! ]

nick ti je smeđe boje... ne kužim.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
bojanski
Onaj koji još uči...
Onaj koji još uči...
bojanski

Male
Broj postova : 28
Age : 30
U stvarnosti sam iz : Varaždina
ER lokacija : Northwest Croatia
Registration date : 08.02.2009

PostajNaslov: Re: Glasnik HUSa   18.02.09 0:12

Child Of Decadence je napisao/la:
[ Članovi! ]

nick ti je smeđe boje... ne kužim.

To je grupa, a druge su stvari ovlaštenja
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1245148
Child Of Decadence
Polako napreduje...
Polako napreduje...
Child Of Decadence

Broj postova : 65
Registration date : 12.02.2009

PostajNaslov: Re: Glasnik HUSa   18.02.09 0:14

nisam znao da se to može određivati za svakog člana, nego samo za pojedinu grupu. moje isprike...
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Sucko
BOSS 4ever
BOSS 4ever
Sucko

Broj postova : 241
Registration date : 07.02.2009

PostajNaslov: Re: Glasnik HUSa   18.02.09 0:18

Mislim da admin moze pogledati tko je zbrisao post.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
bojanski
Onaj koji još uči...
Onaj koji još uči...
bojanski

Male
Broj postova : 28
Age : 30
U stvarnosti sam iz : Varaždina
ER lokacija : Northwest Croatia
Registration date : 08.02.2009

PostajNaslov: Re: Glasnik HUSa   18.02.09 0:21

Sucko je napisao/la:
Mislim da admin moze pogledati tko je zbrisao post.

Ma ovo je besplatni forum, iskreno sumnjam da se to može vidjeti, jedino oni admini koji stoje iza ovoga svega i mogu čitat logove Razz

Ali - nek nebude to bitno sad, ok? Videl sam i ja post, zbrisan je, koga briga?

Malo se fokusirat na ozbiljnije stvari Wink
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1245148
Borg Master
Admin
Borg Master

Male
Broj postova : 179
U stvarnosti sam iz : Sisak
ER lokacija : North Dalmatia
Registration date : 06.02.2009

PostajNaslov: Re: Glasnik HUSa   18.02.09 0:33

Sucko je napisao/la:
Mislim da admin moze pogledati tko je zbrisao post.

upravo sam to sada pregledao ... ne moze se to vidjeti no nije bitno a sto se tice ovih epiteta predsjednice nije u redu tek toliko da se zna ..
nije sad bitno tu je sto je da li vam pase clanak ? moze li u objavu ?
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1248741
bbb_kambelovac
Onaj kojeg svi moraju slušati :D
Onaj kojeg svi moraju slušati :D
bbb_kambelovac

Broj postova : 463
ER lokacija : U inozemstvu sam!
Registration date : 07.02.2009

PostajNaslov: Re: Glasnik HUSa   18.02.09 0:36

samo ti Wink
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/146722
Sponsored content
PostajNaslov: Re: Glasnik HUSa   

[Vrh] Go down
 
Glasnik HUSa
[Vrh] 
Stranica 1 / 2.Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Hrvatska Ujedinjena Stranka :: HUS-ovi članci-
Forum(o)Bir: